Striedajte svoju pleťovú rutinu podľa ročného obdobia.

Spolu so zmenou ročného obdobia sa nám mení kvalita a potreby pokožky. Neostávajte preto celoročne pri tom istom postupe s rovnakými prípravkami. Malá obmena kozmetických produktov je veľmi žiadúca a prospešná. S nižsími teplotami automaticky meníme obuv, oblečenie a chránime svoje telo pred mrazom. Ale chránime dostatočne aj našu pokožku? Iba pomocou kvalitnej starostlivosti viete regulovať dehydratáciu a suchosť pokožky. A tá vie potrápiť aj najviac mastnú pleť. Ktoré produkty nám teda pomôžu jej predísť?

Odlíčenie pleti

Pokiaľ ešte stále používate micelárnu vodu a čistiace obrúsky na dennej báze, tak je najvyšší čas skončiť s týmto týraním. Obidva produkty podporujú dehydratáciu, ktorej chcete predísť. Viac o tom ako škodia našej pokožke sa dočítate tu. Príliš penivé čistiace gély nie sú takisto žiadúce a majú rovnaký efekt. Ideálne sú pleťové mlieka, odličovacie oleje a čistiace balzamy. Tie už v prvom kroku svojou mastnou a hutnou konzistenciou upokoja pokožku. Dôkladne odstránia všetky nečistoty a make-up, ale nenarušia jej ochranný film. Pleťové vody používajte bez alkoholu.

Pleťové séra a oleje

V chladnom počasí dokáže vhodné sérum spolu s olejom zázrak. Do týchto dvoch produktov by som vám aj odporučila najviac investovať. Majú najvyššiu koncentráciu biologicky aktívnych látok a vďaka tomu efektívne kopírujú potreby pokožky. Sérum si vyberajte podľa aktuálneho stavu a typu pleti. Na trhu je veľké množstvo či už hydratačných, upokojujúcich alebo liftingových. Dôležité je najskôr aplikovať sérum a až potom olej. Ak je pleť veľmi suchá, potom olej môžete pridať aj do vášho make-upu. Pleť získa príjemne rozžiarený vzhľad bez zvýraznenia suchosti. Ak ste doteraz neverili pleťovým olejom a báli sa, že zaťažia vašu pokožku, tak v tomto článku nájdete inšpiráciu, ktorý by bol pre vás najvhodnejší.

Masky

S poklesom teploty trávime doma viac času ako po zvyšok roka, preto je ideálne aj viac rozmaznávať svoju pleť. Pleťové masky sú k tomuto kroku ideálne. Najviac žiadúce sú tie, ktoré hydratujú a upokoja vašu pokožku. V prípade pigmentácií môžete používať aj bieliace, ktoré zjednotia tón vašej pleti. Používať ich môžete denne. Či už ráno po zobudení, ako prípravu na make-up, alebo večer po odlíčení pred aplikovaním séra.

Krémy

Zmenťe konzistenciu krému za viac hutnú. Nemusíte ísť do tých najviac mastných, stačí zmeniť gélovú formu za krém. Profesionálne a kvalitné značky ponúkajú jeden krém vo viacerých konzistenciách, lebo vedia, že každá pleť potrebuje iný základ. Získate tým lepšiu ochrannú bariéru pred nepriaznivým počasím a vo vnútri sa vám bude pomalšie odparovať voda z pokožky. Viete ako dlho používate svoj denný krém? Je to viac ako rok? Ak áno, tak v tom prípade zmeňte aj krém, nielen jeho konzistenciu. Po tak dlhej dobe už nestimuluje dostatočne potreby pleti a potrebuje nové aktívne látky.

Starostlivosť o telo

Netreba zabúdať, že malú zmenu si vyžiada aj starostlivosť o naše telo. Viac vrstiev oblečenia a výkyvy teplôt sa podpíšu aj na ňom. Základ by mal byť kvalitný ochranný krém na ruky. Po pokožke na tvári trpia najviac práve ruky. Pred spánkom môžete používať mastnejší krém ako cez deň, nech je pokožka viac ošetrená.

Na vlasy by sme mali používať viac ošetrujúcich prípravkov ako masky, kondicionér a balzám. Doprajte im aj profesionálne ošetrenie, ktorému sa viac než potešia. Prevenciou dokážete predísť ich lámaniu a presušeniu.

Viem, že horúca vaňa po ťažkom dni je niekedy viac než žiadúca, ale nemali by sme si ju dávať príliš často. Horúca voda síce blahodárne pôsobí na svaly, ale o to menej na našu pokožku a presušuje ju. V prípade veľmi suchej pokožky používajte radšej sprchové gély a telové mlieka bez parfumácie. Sú omnoho šetrnejšie.

Ak ani touto úpravou vašej rutiny neuvidíte žiadne zlepšenie stavu pleti, potom si overte v  tomto článku, či je starostlivosť o pokožku naozaj správna. Pokiaľ máte svoje overené tipy, môžete ich uviesť do komentárov, nech sa inšpirujú aj ostatní 🙂



4 thoughts on “Striedajte svoju pleťovú rutinu podľa ročného obdobia.”

  • Hezký článek! 🙂 Já teď momentálně po vysazení HA mám pleť jeden velký pupínek, takže jsem tomu musela přizpůsobit i kosmetiku! 🙁 Jinak na podzim a zimu používám hutnější hrémy a nebo oleje! 🙂

    LifestyleBirdie

    • Čím dlhšie bola HA tým dlšie sa bude aj regenerovať. Ale výsledok bude stáť zato. V tomto veľmi pomáha aj životospráva, aby sme pomohli pokožke regenerovať aj zvnútra. Držím palce nech je pleť čím skôr ok 🙂

  • Ja to tiež striedam, v zime je moja pleť suchšia, v lete mastnejšia. Na zimu si už chystám oleje, hydratačné produkty a masky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.