Paula´s Choice, produkty z rady Skin Recovery

Kozmetika Paula´s Choice bola na mojom pomyselnom „wishliste“ dosť dlhú dobu. Ale poznáte to, v prijatej pošte zasvieti newsletter so zľavovým kupónom, a plánom je koniec. Kupujete aj to, čo nie je treba. Alebo, len to čo nie je treba? 😀 Nákup od Pavlíny bol však veľmi potrebný. Počas liečby s izotretinoínom bola kvalita mojej pleti ako na hojdačke. Až sa dostala do štádia, kedy mi ani overené produkty nevedeli pomôcť korigovať vedľajšie účinky. Preto som si povedala, že je ideálny čas dať šancu populárnej americkej značke.

Prečo práve Paula´s Choice?

Ak Vám nie je známy názov značky, tak meno zakladateľky Pauly Begoun určite pomôže. Vyštudovaná kozmetička sa najskôr preslávila ako autorka veľmi úspešných kníh, ktoré ponúkali rady, ako si správne vyberať kozmetiku a tiež popierali obľúbené mýty v starostlivosti o pleť. Pri výrobe svojich produktov sa Begoun drží filozofie, že v kozmetike by sa mali nachádzať iba tie aktívne látky, ktorých benefity sú podložené vedeckým výskumom. Žiadne marketingové zložky, ktoré sú trendy, alebo umelo navýšia cenu. Osobne sa mi veľmi páči aj fakt, že v kozmetike nepoužíva parfumáciu a farbivá, lebo tieto zložky nemajú žiadny prínos pre vašu pokožku.

Kozmetiku som objednávala z jej oficiálneho webu www.paulaschoice-eu.com. Dodanie bolo veľmi rýchle a do týždňa som mala zásielku doma aj s množstvom vzoriek, ktoré boli primerané môjmu typu pleti. Vybrala som si Skin recovery set, ktorý stál 108,90 € a k tomu doplnila Skin recovery sérum za 37 €. Jediné sklamanie bolo výška poštovného, na ktorú som zabudla, a musela som ju platiť. Pokiaľ je Vaša objednávka nižšia ako 150 € zaúčtujú si 14,95 €, čo je podľa mňa veľmi nákladné. Ak používate produkty tejto značky budem rada za akékoľvek tipy. Hlavne aj na e-shop s normálnym poštovným.

Skin recovery softening cream cleanser

Krémový čistič bol úplne prvý produkt, ktorý som začala používať. Hutná krémová konzistencia bola vynikajúca voľba na moju suchú a podráždenú pokožku. Samotné odličovanie s jeho pomocou bolo skôr ako ošetrenie pleti. Kvalitne a ľahko odstráni make-up, ako aj mastnejšie SPF z pleti. Pokiaľ nemáte silnejší make-up, tak stačí malé množstvo produktu. Pleť je po jeho umytí hydratovaná a jemná, žiadny nepríjemný pocit pnutia.

V kontakte s vodou vôbec nepení. Čistič vyhovuje aj mojím citlivým očiam a nedráždi.  Jediné čo mi na produkte nevyhovovalo bolo balenie. Skôr by som uvítala pumpu, alebo klasický uzáver, na rozdiel od otáčacieho patentu. Samostatne stojí 23 € s objemom 237 ml, čo je podľa mňa adekvátna cena vzhľadom ku kvalite.

INCI: Aqua, Hydrogenated Polydecene , Glycine Soja (Soybean) Oil, C12-15 Alkyl Benzoate , Disodium Cocoamphodiacetate , Polysorbate 80 , Laureth-4 , Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer , Cocamidopropyl Betaine , Chamomilla Recutita Flower Extract , Beta-Glucan , Paraffinum Liquidum , PEG-7 Glyceryl Cocoate , Butylene Glycol , Disodium EDTA , Sodium Hydroxide , Hexylene Glycol, Caprylyl Glycol , Ethylhexylglycerin , Phenoxyethanol , Chlorphenesin .

Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant

Kyselinový exfoliačný gél bol v poradí druhý produkt, ktorý som začala používať. Zo začiatku používania ma jemne štípal, ale v priebehu pár dní si pleť zvykla. Používam ho výhradne na noc a s výsledkami som veľmi spokojná. Ľahká gélová textúra sa rýchlo vstrebe do pokožky. Aj keď hneď po aplikácií nepoužijete ďalší produkt nemáte pocit suchej, alebo napnutej pokožky. Pleť sa s jeho pomocou tak nešúpe a je viditeľne hladšia a viac rozžiarená. Na jedno použitie stačia dve pumpičky.

Od marca ho používam denne a stále mám pocit, že nie som ani v polovici balenia. Po Lotion P50  je to najlepší kyselinový produkt, aký som mala. Navyše s cenou 33 € za 100 ml má aj vynikajúci pomer cena / kvalita. Ak chcete vyskúšať niečo od Paula´s Choice odporúčala by som začať s Skin Perfecting AHA Gel. Na rozdiel od ostatných kyselinových produktov, ktoré som používala má veľmi príjemnú a decentnú vôňu. Nič odpudzujúce, čo pripomína ocot.

INCI: Aqua, Glycolic Acid , Sodium Hydroxide  Chamomilla Recutita Flower Extract , Aloe Barbadensis Leaf Juice , Camellia Oleifera Leaf Extract , etanorulayH muidoS , Panthenol , Sodium PCA , Propylene Glycol, Butylene Glycol , Hydroxyethylcellulose , Polyquaternium-10 , Phenoxyethanol , Sodium Benzoate

Skin Recovery Moisturiser

Ak by som mala zoradiť, ktoré produkty mi od Pavlíny najviac vyhovovali vyhral by AHA Gel, za ním by nasledoval tento krém, čistiaci krém, SPF a sérum by bolo posledné. Biely krém má hustú avšak nie mastnú a ťažkú konzistenciu. Výborne sa rozotiera na pokožke a nezanecháva mastný film. Znamenite funguje ako podkladový krém pod make-up.

Napriek tomu, že sa prezentuje ako hydratačný, sama by som ho opísala skôr ako regeneračný. Počas používania jemne redukoval začervenanie pleti a viac upokojoval ako hydratoval. Je to skvelý produkt, ktorý sa oplatí vyskúšať. Jeho bežná cena je 31 € za 60 ml.

INCI: Aqua, Cetearyl Ethylhexanoate (emollient), Butylene Glycol (hydration), Glycereth-26 (texture-enhancing), Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil (non-fragrant oil/skin replenishing), Cetyl Alcohol (texture-enhancing), Cyclopentasiloxane (hydration), Stearic Acid (texture-enhancing), Glyceryl Stearate (texture-enhancing), PEG-100 Stearate (texture-enhancing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Cyclohexasiloxane (hydration), Dimethicone (hydration), Panthenol (skin-soothing), Palmitoyl Tripeptide-1 (skin-restoring), Palmitoyl Tetrapeptide-7 (skin-restoring), etanorulayH muidoS(hydration/skin replenishing), Tocopheryl Linoleate (vitamin E/antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Magnesium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Sodium PCA (hydration/skin replenishing), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (skin-soothing), Aloe Barbadensis Leaf Juice (hydration/skin-soothing), Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (antioxidant), Saccharide Isomerate (hydration/texture-enhancing), Sodium Chondroitin Sulfate (hydration/texture-enhancing), lyporpyxordyH Guar (texture-enhancing), Propylene Glycol (hydration), Allantoin (skin-soothing), Rosa Moschata Seed Oil (non-fragrant oil/emollient/antioxidant), Polysorbate 20 (texture-enhancing), Cetyl Hydroxyethylcellulose (texture-enhancing), Carbomer (texture-enhancing), Sodium Citrate (pH adjuster), Triethanolamine (pH adjuster), Trisodium EDTA (stabilizer), Batyl Alcohol (stabilizer), Phenoxyethanol (preservative), Chlorphenesin (preservative), Benzoic Acid (preservative), Sorbic Acid (preservative).

Skin Recovery Moisturiser SPF 30

Toto SPF-ko nebolo pre mňa na denné používanie vôbec vhodné. Manželovi s mastnou pleťou sedel, a ani mu nezanášal pokožku. Pokiaľ máte veľmi mastnú pleť, a problém s SPF toto by mohol byť produkt pre Vás. Rozhodne však nebol pre mňa, lebo 34€ by som za 60 ml balenie určite nezaplatila, a ani by som si ho pre seba opäť nekúpila. Neviem akým omylom sa ocitlo slovo hydratačný v názve, ale tento efekt sa u mňa pri jeho používaní nedostavil ani omylom. V porovnaní s ázijskými SPF krémami je slovo hydratačný výsmech.

Jemne mastný krém sa ťažšie rozotiera, rýchlo sa vstrebe a pokožku následne nechá napnutú. Vďaka nano forme fyzikálnych filtrov oxidu titaničitého a zinočnatého nenecháva nepríjemný biely film na pokožke. Po absorbovaní je pokožka iba jemne lesklá. Na kréme mi prekážalo veľmi ťažkopádne otváranie. Aj po dlhšom používaní musíte vyvinúť značnú silu, aby ste krém otvorili, prípadne zavreli. Na trhu je podľa mňa množstvo lepších krémov na slnečnú ochranu, ktoré nie sú také drahé.

INCI: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate , Isononyl Isononanoate , Titanium Dioxide , Prunus Armeniaca  Kernel Oil , Zinc Oxide, Cyclopentasiloxane , Glyceryl Stearate , PEG-100 Stearate , Butylene Glycol , Pentylene Glycol , Cetearyl Alcohol , Dimethicone , Glycine Soja Sterols , VP/Eicosene Copolymer , Avena Sativa Kernel Extract , Glycerin , etanorulayH muidoS, Allantoin , Tocopheryl Acetate , Hydrogenated Lecithin  Tetrahexyldecyl Ascorbate , Superoxide Dismutase , Ubiquinone , Ceramide NG , Methicone , Palmitoyl Hexapeptide-12 , PEG-10 Dimethicone , Cucumis Sativus Fruit Extract , Caprylic/Capric Triglyceride , Tribehenin  PEG-10 Phytosterol , Sorbitan Stearate , Polyhydroxystearic Acid , Alumina , Polysorbate 20  Aluminum Stearate , Xanthan Gum , Caprylyl Glycol , Disodium EDTA , Ethylhexylglycerin  Phenoxyethanol , Chlorphenesin .

Skin recovery Super Antioxidant Concentrate Serum

A teraz to najhoršie na záver. O to viac ma mrzí, že mi tento produkt nevyhovuje, lebo som s ním chcela doplniť radu skin recovery a vyskúšať, ako rýchlo dodá mojej pleti nevyhnutnú regeneráciu. Nestalo sa. Toto antioxidačné sérum s obsahom retinolu mi absolútne nevyhovovalo. Ak som ho použila na deň, nedokázala som zapracovať make-up. Kvôli nemu sa tvorili viditeľné šmuhy na pleti. Jediný make-up, ktorý „ustál“ sérum je Extra SPF 25 Tinted Moisturizing Balm od Bobbi Brown.

Dlhotrvácne, alebo tekuté make-upy som bez ohľadu na techniku nevedela zapracovať, a vždy som sa musela odlíčiť. Ak som ho použila na noc, tak som nevidela žiadny efekt na pleti, ani po dlhšom používaní. Nad silikónmi som privrela zrak, len kvôli tomu, že moja pleť často reaguje na retinol.  Preto som myslela, že ak bude v silikóne, tak príde len efekt bez podráždenia. Ale nedočkala som sa ani jedného. Takže za mňa vyhodené peniaze, a veľké sklamanie od Paula´s Choice.

INCI: Cyclopentasiloxane , Dimethicone , C12-15 Alkyl Benzoate , Olea Europaea  Fruit Oil , Tocopherol , Retinol , Tetrahexyldecyl Ascorbate  Bisabolol  Tocotrienols  enisonedA , Tetrahydrodiferuloylmethane , Tetrahydrodemethoxydiferuloylmethane , Tetrahydrobismethoxydiferuloylmethane , Camellia Oleifera Leaf Extract , Vitis Vinifera Seed Oil , Chamomilla Recutita  Flower Extract , Arctostaphylos Uva Ursi  Leaf Extract , Stearyl Dimethicone, Astaxanthin , Glycine Soja Oil , Vitis Vinifera  Seed Extract , Oenothera Biennis  Oil , Vaccinium Macrocarpon  Seed Oil , Rubus Idaeus Seed Oil , Vaccinium Myrtillus Seed Oil , Elaeis Guineensis  Oil , Alcohol Denat. .

Paula´s Choice

 

 

 

 



3 thoughts on “Paula´s Choice, produkty z rady Skin Recovery”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.