ENVY THERAPY® Brightening a Clearing séra

Čo je ENVY Therapy® ? Ucelená kombinácia domácej, kozmetickej a medicínskej starostlivosti. Renomovaná estetická klinika Envy vyvinula tento 3 úrovňový ucelený systém na základe svojich dlhoročných skúseností. S ich filozofiou sa úplne stotožňujem, lebo verím, že dlhodobo zdravú a krásnu pleť získate iba s pravidelnou starostlivosťou nielen doma, ale aj za pomoci profesionálov.

Pri vývoji produktov kládli najväčší dôraz na jeho zloženie. Prepojili patentované aktívne látky s vedeckou účinnosťou, a organické suroviny v najčistejšej forme. Podľa toho vznikol aj slogan ENVY Therapy® „krása je veda“.

Kvalitná starostlivosť o pleť  začína vždy doma, preto som sa rozhodla otestovať ich kozmetické séra podľa mojich potrieb. ENVY Therapy® zatiaľ ponúka 4 séra podľa najčastejších kožných nedostatkov. A to Hydrating sérum na dehydrovanú a suchú pokožku, Antiaging na pleť s prvými prejavmi stárnutia, Clearing na nečistú a mastnú pleť, a posledné Brightening na pleť s nejednotným tónom a pigmentáciami.

Prečo som si vybrala ENVY Therapy®?

Skôr než som začala používať samotné séra som využila viacero služieb v ich bratislavskej pobočke Priveé Lounge, a so všetkými som bola nadmieru spokojná. Či už to bola dermatologická ambulancia, ošetrenie tela, alebo kaderníctvo. Mala som možnosť spoznať osobne aj primárku dermatológie Mudr. Zuzanu Kožuchovú, ktorá sa vo veľkej miere podieľala na produktoch, a aj kvôli jej profesionálnemu prístupu som dala šancu tejto slovenskej značke.

Antiageing ešte nepotrebujem riešiť, a na hydratáciu mám koréjsku kozmetiku, ktorá je aj napriek nízkej cene veľmi efektívna. Preto ma najviac zaujali clearing a brightening séra. Séra sa dajú zakúpiť buď priamo na ich klinikách, alebo na stránke www.envytherapy.com. Všetky majú rovnaký objem 30 ml, a ich ceny sú nasledovné Clearing 59€, Hydrating 69€, Brightening 79€ a Antiageing 89€. Na všetkých klinikách sú k dispozícií aj testre.

Clearing sérum

Ani si nespomínam kedy som naposledy používala sérum, ktoré by bolo určené na problematickú pleť, aj keď sama takú pokožku mám. A séra tiež používam pravidelne. Dôvod je jednoduchý, ich agresívne zloženie, a pocit extrémne suchej pleti po použití. Ak mám možnosť, tak sa vždy snažím otestovať kozmetiku pred kúpou plného balenia.  Aspoň mám istotu, že som obmedzila riziko podráždenia. V tomto prípade som tú možnosť mala, a podráždenie sa nedostavilo žiadne.

Sérum je určené na nečistú a problematickú pleť, po jeho použití však nečakajte žiadny nepríjemný pocit pnutia a vysušenia. Hlavné aktívne látky sú zamerané hlavne na regeneráciu, výživu a hĺbkové prečistenie pleti. Obsahuje až 94 % organických surovín v najčistejšej forme, t.j. bez silikónov, parfumácie alebo farbív. A ktoré sú jeho hlavne účinné zložky?

DIAM Oléoactif® BIO – táto organická účinná látka je vhodná hlavne na citlivú pleť, ktorej napomáha vytvoriť efektívny prírodný štít v boji proti zápalom.

Portulaca Oleracea – táto bylina pôvodom z Ázie obsahuje najvyššie množstvo betakaroténu (provitamín A) v prírode. Pôsobí ako antioxidant, a zároveň zjemňuje kožný reliéf.

Brightening sérum

Napomôcť rozjasneniu, zosvetleniu a zníženiu hyperpigmentácie pleti, presne toto všetko sľubuje brightening sérum. To či sa mu to podarilo zistíte sami na záver článku, kde budú priložené fotografie z výsledku používania oboch sér. Zatiaľ vám aspoň predstavím jeho hlavne aktívne látky.

BRIGHT OLEOACTIF ® – táto patentovaná aktíva látka reguluje mechanizmy pigmentácie: inhibuje aktivitu tyrozinázy – enzýmu zapojeného do tvorby melanínu, redukuje zoxidovaný melanín a zosvetľuje tmavé škvrny. Tie budú viditeľne redukované a pleť bude rovnomernejšia a žiarivejšia. Bright Oleoactif® obsahuje koreň sladkého drievka, ryžové otruby a koreň lišajníkov. Okrem pigmentácii redukuje aj začervenanie v pokožke.

Vitamín C (Et-Vc)™ – táto veľmi stabilná forma vitamínu C pôsobí ako antioxidant na pokožku. Zároveň podporuje prirodzenä hydratáciu pokožky, a posilňuje tvorbu kolagénu a elastínu.

Olej Inca Inchi ®  – najbohatší zdroj omega mastných kyselín 3, 6 a 9. Obsahuje výživné bielkoviny, antioxidanty, vitamíny A a E. Olej ma intenzívne regeneračné a protizápalové účinky na pokožku.

Ako som bola spokojná ENVY Therapy® sérami?

Clearing sérum som začala používať ako prvé, a týždeň som ho používala samotné. Ani tea tree, ani levanduľa nepatria medzi moje obľúbené aktívne látky, tak som chcela mať istotu, že ma nepodráždia. Produkt má hutnú fluidnú konzistenciu, výraznú vôňu, a po nanesení na pokožku príjemne chladí. Sérum sa rýchlo vstrebáva, a nezanecháva žiadny lepkavý film na pokožke.

Pred každým použitím je potrebné sérami zatrepať, aby sa spojili všetky aktívne látky. Clearing sérum som používala raz denne vždy ráno. Hutnejšia konzistencia sa niekedy naberala ťažšie cez pipetu, a to vnímam ako jediný nedostatok produktu. Celkovo preferujem ak sú drahšie produkty balené s pumpou, bez kontaktu so vzduchom oproti pipetám.

Po týždni som začala používať aj brightening sérum. To už som používala 2x denne vždy pred make-upom, a večer. Na rozdiel od clearing má úplne tekutú konzistenciu a číru farbu, a je bez vône. Pokožka ostane po jeho použití príjemne rozžiarená a hydratovaná.

Počas používania oboch ENVY Therapy® sér sa mi zjednotili pigmentácie, zredukovalo sa začervenanie pleti a hlavne znížil sa počet zápalových reakcií. Cez extrémne horúčavy sa pokožka tak nepremasťovala a jej reliéf sa viditeľne zjemnil. Za seba som s výsledkami viac než nadšená a obidve séra môžem len vrelo odporučiť. Nižšie sa môžete presvedčiť, že výsledky sú už po krátkej dobe intenzívne. 

Clearing sérum som používala 5 týždňov, a brightening 4 týždne. Pred začatím používania som si urobila fotky, aby som si mohla sama porovnať, či nastalo nejaké zlepšenie. Vôbec som nemala v pláne ich tu zverejniť. No keď začali byť viditeľné výsledky, tak som rozhodla, že ich použijem.

Porovnanie ktoré vidíte dole je s 3 týždňovým rozostupom, pokazila sa mi pamäťová karta z foťáku, a úplne prvé fotky sa mi nepodarilo zachrániť. Všetky fotky, ktoré sú použité v koláži neboli žiadnym spôsobom upravované. Sú fotené takmer v identický čas pri dennom svetle. Jediný rozdiel je, že spodná rada, je kvôli horšiemu počasiu v studených tónoch. Počas používania som nemenila vo svojej rutine žiadne produkty, ani som neabsolvovala žiadny kozmetický, alebo estetický zákrok. Toto je naozaj výsledok iba z používania sér.



1 thought on “ENVY THERAPY® Brightening a Clearing séra”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.