Kozmetika, ktorú by som si už nekúpila.

Pri písaní prvého článku o kozmetike, ktorá ma nepresvedčila svojou kvalitou som mala trochu pochybnosti. Či sa vám bude článok páčiť, či bude mať dostatočnú čitateľnosť, a hlavne či bude mať zmysel aj v budúcnosti pokračovať s týmto konceptom. Vaša spätná väzba ma však presvedčila, za jednoznačne áno. A tak miesto okamžitého transféru do koša, sa učím tieto nepodarky pre vás skladovať bokom. ? A keď sa ich nazbiera dostatočné množstvo kozmetiky, potom občas vzniknú tieto články. Vtedy podľa môjho profesionálne zdeformovaného subjektívneho názoru netreba zvažovať kúpu daného produktu.

Každý má iné kritéria pri kúpe kozmetiky, každý má iné očakávania a v neposlednom rade každý má inú kvalitu pleti a vlasov.  A toto všetko v konečnom dôsledku vplýva na názor, či ste spokojný s kozmetikou a vyhovuje vám, alebo by ste si ju už nikdy nekúpili. Čo vyhovuje mne, nemusí vám, a aj opačne. Preto nato prosím nezabúdajte, ak tu dnes, alebo v budúcnosti objavíte kozmetiku, ktorá vám vyhovovala.

U mňa je v prvom rade najviac dôležité, aby mal produkt viditeľné výsledky a pri dekoratívnej kozmetike, aby bol funkčný. Priamo úmerne s nárastom cien sa mení aj moja optika. Nepraktické a zlé riešené balenia kozmetiky pri drogériovej značke dokážem akceptovať. Rovnako aj nie  úplne šetrné zloženie. Za málo peňazí nemôžem čakať veľa muziky. Pri luxusnej kozmetike už nie. Tam očakávam maximálny výsledok, aj s pozlátkom okolo. Ale dosť bolo úvahy, idem vám rovno naservírovať dnešnú dávku kozmetiky, ktorú by som si už nekúpila.

Korres intenzívna hydratačná maska z nektarinky

Toto 18 ml balenie prírodnej gréckej značky som dostala ako darček. Maska má ľahkú krémovú konzistenciu, ktorá sa rýchlo vstrebáva, a intenzívnu vôňu po nektarinkách. Skúšala som ju aplikovať viacerými spôsobmi, či už na noc v jemnej vrstve, vychladenú, alebo vo veľmi hrubej vrstve. Jej efekt bol vždy podpriemerný a krátkodobý. S cenou cez 8 € za tak malé balenie som očakávala výrazne lepší výsledok, a sama by som si ju už nekúpila.

Sally Hansen Airbrush Legs ®

Ak ma poznáte osobne, potom viete, že odtieň mojej pokožky nemá ďaleko od Snehulienky. Opaľovanie ma nebaví, a ani dovolenky netrávime zavretý v rezorte opaľovaním sa. Niekedy počas leta používam samoopaľovacie produkty, inokedy to neriešim vôbec. Tento rok po výborných skúsenostiach s lakmi rovnomernej značky som si kúpila aj tento sprej. Aplikácia bola jednoduchá a rýchla. Pred použitím dôkladne zatrepete sprejom, a z dostatočnej vzdialenosti rovnomerne nastriekate na nohy.

Samotnú aplikáciu by som odporučila jedine vo vani, alebo v exteriéri. Ak sa rozhodnete za vaňu, tak sa pripravte na poriadnu brigádu po použití. Nato, aby som zanechala po sebe čistú sanitu, som ju musela 3x po sebe drhnúť. Formula je dosť mastná a upratovanie je ako za trest. Sprej už v druhej vete na obale sľubuje vodeodolnú formulu, ktorá sa neobtiera o oblečenie. A tu vzniká hlavný problém. Použila som ho 2x (správne tušíte exteriér pri druhom raze:), a v obidvoch prípadoch som nechala sprej vyschnúť viac ako 15 minút, nie doporučenú minútu od výrobcu. Zakaždým mi však zašpinil oblečenie, a to je hlavný dôvod prečo by som si ho už nekúpila, a ani ho nemôžem odporučiť.

Maybelline dream matte mouse make-up

Víkendy často trávime u mojich rodičov na dedine. Raz som si urobila dlhšie voľno, a ostala som u nich dlhšie ako manžel. To by nebol problém, keby som nezistila, že som mu do auta omylom pribalila aj svoju dekoratívnu kozmetiku.  A čo čert nechcel zistila som to až v deň odchodu, keď som mala v Bratislave naplánované pracovné stretnutie tesne po príchode. „Zachránila“ ma miestna drogéria, ktorá má naneštastie na dekoratívnu kozmetiku skromný výber. Z neho bol najväčší problém vybrať si práve make-up. Tak som si zvolila cestu najmenšieho zla, a vybrala si tento penový make-up, ktorý som už raz mala.

Make-up je pocitovo ľahký na pleti. Dream matte mouse má matný finiš a jemné krytie. Dá sa navrstviť, ale produkt musíte v tomto prípade pracne zapracovať. Na make-upe sa mi nepáčilo, že mal veľmi krátku výdrž, a penová textúra zvýraznila nerovnomerný reliéf pokožky. Na krídlach nosa, a na lícach, kde mám najväčšie jazvy vydržal iba dve hodiny, a následne už pracoval. Na suchšie typy pleti by som ho neodporučila vôbec.

Alverde ružová voda

Kvetinové vody používam veľmi rada. Či už je to na osvieženie počas dňa, alebo miesto vody z vodovodu na ranné umytie tváre. Doteraz som otestovala viacero značiek, a nikdy som s nimi nemala problém. Až pokiaľ som si nekúpila túto konkrétnu z  Alverde. Už po prvom použití ma neuveriteľne štípala na tvári. Oproti iným ružovým vodám má aj výrazne alkoholovú vôňu, ktorá je intenzívnejšia než vôňa samotnej ruže. Skúsila som ju viackrát, a vždy ma po nej štípala a svrbila pokožka. Navyše zanecháva lepkavý povlak na pokožke. Neviem, aké skúsenosti s alverde produktami máte vy, ale mne až na veci na obočie od nich nesadlo zatiaľ nič.

Ak nechodíte na blog pravidelne, tak pre Vás pridávam linky na články, kde sa takisto nachádza kozmetika, ktorú by som si už nekúpila. Ak máte aj vy produkty, ktoré vás nepresvedčili svojou kvalitou, potom budem rada, ak mi ich napíšete do komentárov, tu, alebo na sociálnych sieťach.

Sanskrit Saponins, High – Efficiency Face Cleaner a EUK 134 od DECIEM

Paula´s Choice, produkty z rady Skin Recovery

HUXLEY Essence Brightly Ever After



2 thoughts on “Kozmetika, ktorú by som si už nekúpila.”

  • S názorom na Korres masku úplne súhlasím. Aj keď tuto značku mám strašne rada , mám taký pocit , že masky nerobia absolútne nič ?som mala dobre skúsenosti iba s takými malými maskami od Apivity…a chcem sa opytat , akú ružovú vodu používaš najradšej? ?Dakujem xxx

    • Dostala som aj čistiacu masku od Korres, tam bol efekt omnoho lepší. Túto za seba odporučiť nemôžem. Ružovú vodu striedam dulcia a purity vision. 🙂 Tie mi najviac vyhovujú a sú aj výborné dostupné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.