Laserový peeling pleti

Carbon peel, Hollywood peel, laserový peeling verím, že kebyže sa bližšie pozriem na ponuku estetických kliník ešte by som nejaký ten peel doplnila. 😀 Čo to vlastne je? Podľa mňa najžiadanejší a najviac trendy zákrok tejto zimy. Nikdy predtým sa ma klienti nepýtali na nejakú estetickú procedúru, ako teraz.

Sama som nemala záujem laserový peeling absolvovať, pokiaľ som nevidela výsledky na mojich klientoch, ktorí ho vyskúšali. Až to ma presvedčilo, že popularita tohto zákroku je opodstatnená. Nakoľko sama mám veľmi citlivú pokožku s rosaceou konzultovala som laserový peeling s mojou dermatologičkou. Tá ma presvedčila, že peeling bude aj pre môj typ pokožky vhodný.

Aj napriek jej odporučeniu som mala obavy, ako zareaguje pokožka na ošetrenie, a či nebude príliš bolestivé. Preto som ho vyskúšala najskôr na dekolte, a až keď som zistila, že moje obavy boli zbytočné, tak som si nechala ošetriť aj pokožku tváre.

Takto vyzerá karbónova pasta, ktorá sa nanáša pred zákrokom na pokožku. 

karbónovy peeling

Ako prebieha samotné ošetrenie?

Výber kliniky, kde vyskúšam peeling bol pre mňa jasný. Rozhodla som sa pre Envy Kliniku na Gorkého ulici, ktorú mám najbližšie z práce. Absolvovala som u nich viacero služieb, a vždy som bola spokojná. Procedúra sa môže vykonávať s rôznymi druhmi laserov. Konkrétne v Envy využívajú Q-switched laser XLASE PLUS. Na moje prekvapenie bol laserový peeling takmer bezbolestný, a časovo nenáročný.

Po odlíčení sa na pokožku nanesie špeciálny karbónový prípravok, na ktorý pôsobí laserová energia. Následne dostanete na oči ochranné okuliare, aby laserový záblesk nepoškodil očné okolie. Keď sa ošetrí celá plocha tváre a umyjú sa z nej zvyšky karbónu, použije sa pleťový tonik, pleťové sérum a následne pleťový krém. A je hotovo. 😀 Po peelingu sa nevyžaduje žiadna špeciálna domáca starostlivosť.

Pri prvom laserovom peelingu na dekolte som mala vyššiu energiu (5,7 J/cm2), a bezprostredne po ošetrení som mala asi pol hodinu jemne ružovú pokožku, ako po masáži. Pri ošetrení tváre som požiadala o nastavenie nižšej energie (5,2 J/cm2). Mám veľmi nízky prah bolesti, a tiež som mala rešpekt pred možným podráždením. Po ošetrení tváre vyzerala pokožka lepšie ako pred peelingom.

Na videu vidíte ako prebieha zákrok, ako aj jemné začervenanie bezprostredne po zákroku.

Ako funguje laserový peeling?

Pri každom laserovom výboji sa zlupuje vrstva karbonového produktu. Spolu s karbónom sa z pokožky odstraňujú aj odumreté vrstvy rohoviny, a nečistoty v podobe toxínov. Počas peelingu je cítiť jemné prehriatie pokožky,  prirovnala by som to ku rádiofrekvencii. Nie je to žiadná ostrá pichľavá bolesť, skôr príjemne teplo. Vďaka tomuto prehriatiu dochádza následne k stimulácii kolagénu. Samotná procedúra trvala menej ako hodinu, a jedna ošetrovaná lokalita stála vďaka zvýhodnenej cene 90€.

Oplatí sa investovať do laserového peelingu ?

Z mojej vlastnej skúsenosti môžem túto procedúru naozaj len odporučiť. Ak máte rešpekt pred prístrojovými ošetreniami pokožky, potom v prípade laserového peelingu sa podľa mňa nie je čoho obávať. Procedúra je rýchla, efektívna a jej hlavnou prednosťou je, že nevyžaduje žiadnu rekonvalescenciu. Laserový peeling môžete absolvovať počas obednej prestávky, nechať si počas procedúry nalíčené očné okolie, a následne sa vrátiť do práce. Ak potrebujete, môžete po peelingu použiť aj make-up.

Verím, že ak neostala po ošetrení moja extrémne citlivá pokožka podráždená,  je šanca na reakciu minimálna. Naopak bezprostredne po zákroku vidíte prvé výsledky peelingu. Moja pleť bola po laserovom peelingu menej červená, ako pred ním. Farebne sa pokožka výrazne zjednotila, čo sa mi spomedzi všetkých účinkov páčilo najviac. Celkovo pôsobila pokožka rozjasnene, póry boli stiahnuté, vzhľad pigmentácií a jemných vrások sa zjemnil.

Textúra pleti bola omnoho lepšia, prirovnala by som to k hĺbkovému čisteniu, na dotyk bola pleť veľmi hebká a jemná. Na dekolte mi peeling pomohol odstrániť malé zápaly, ktoré ma trápili dlhšiu dobu. Nebyť vysokej hlučnosti samotného lasera, a smradu z pálenia karbonového prípravku na pokožke, tak by to bola extrémne príjemná procedúra. Napriek tomu si ju o mesiac veľmi rada zopakujem.

 

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.