Medik 8 White Balance Duo a White Balance Click

Ahojte, ako som už neraz spomínala na tvári ma okrem citlivosti najviac trápi rosacea a pigmentácie.  A práve posledné pigmentácie ma opäť priviedli k britskej kozmoceutickej značke Medik 8. Produkty mi odporučila kamarátka, ktorá s ňou pracuje. Bola z nich tak nadšená, že jej eufória okamžite prešla na mňa aj s chuťou vyskúšať niečo nové. A tak dostala rada White Balance u mňa zelenú. Od značky Medik 8 som mala viacero produktov a vždy som bola spokojná. Firma ponúka vysoko koncentrované produkty na najčastejšie kožné problémy. Vyrába v malých šaržách, používa efektívne stabilné vzorce a jedinečné chirálne molekuly vo väčšine svojich produktov. A k tomu má ekologicky zodpovedný prístup. Odporučila by som hlavne ich séra. Ak ste doteraz nepočuli o tejto firme na webe www.medaprex.sk sa o nej dozviete viac. Je to stránka výhradného distribútora, kde sú k dispozícií všetky produkty aj na predaj.

White Balance Click Intense Brightening Serum

Sérum som začala používať ako úplne prvý produkt. Je výborným príkladom filozofie tejto značky. A to obsahom potentných aktívnych látok ako aj čerstvosťou. Sérum je balené s tzv inteligentným klikacím mechanizmom. To znamená, že vo vrchnáku séra je koncentrovaná kyselina kójova. A pred prvým použitím si ju nadávkujete do séra. Krátkym zatrepaním sa v sére úplne rozpustí. Vďaka tomu získate vždy „čerstvý“ produkt. Po odkliknutí nasadíte miesto vrchnáka priloženú pipetu na dávkovanie. Na fotkách uvidíte ako vyzerá kyselina priamo po zakliknutí. Druhá vec s ktorou sa nestretnete bežne je veľkosť balenia. Miesto jedného 20 alebo 30 ml balenia dostanete dve 10 ml za cenu 48,40€.

Takže čerstvosť nie je len prázdnym marketingovým sľubom, ale skutočná prednosť značky Medik 8. Dôležité je uviesť, že sérum pôsobí vďaka svojmu zloženiu hlavne preventívne, nielen korektívne. Zamedzuje totiž tvorbe nových pigmentácií. Odporúčané dávkovanie je 3 kvapky na jedno použitie. Jedna na čelo a zvyšok na líca. Väčšie množstvo je podľa mňa zbytočné. Nepoužívajte ho však v blízkosti oči, kde by mohlo sérum spôsobiť podráždenie. Môže sa používať aj ráno a večer, nie je fotosenzitívne.

Medik 8

Sérum má tekutú konzistenciu a ľahko a rýchlo sa absorbuje do pokožky. Nezanecháva po sebe žiadny film, a ani pocit stiahnutia. Jedno balenie vám vydrží približne dva mesiace. Ak vám prekáža špecifická vôňa kyselín, tu ju takmer nie je cítiť. Jediné čo mi na sére prekáža, je podľa mňa zbytočný denaturovaný alkohol, ktorý je vysoko v zložení. Pri tak skvelom výbere aktívnych látok ako je kyselina mliečna,  kyselina kójová, Alfa arbutín, Glucosamine, Leucine a ostatné použijú práve najhoršiu formu alkoholu. Nechápem.

White Balance Day Cream

Po sére som sa rozhodla zakúpiť aj set denného a nočného krému, aby som dosiahla čo najlepšie výsledky. Obidva krémy majú 30 ml objem a dokopy stáli 67,20€. Denný krém som zaradila po niekoľkých týždňoch k séru, a doteraz ho používam. Krém ma ľahkú a jemnú konzistenciu. Obsahuje aj ochranný faktor SPF 50. Je bez vôňe a rýchlo sa vstrebáva. Pleť ostane po jeho použití rozjasnená a decentne lesklá.  Mne táto konzistencia na zimu nestačila, preto som musela pri jeho použití aplikovať aj hutnejšie krémy. Ak však máte mastejší typ pleti bude vám úplne vyhovovať. To ako pracuje samotný krém s make-upom posúdiť neviem, nakoľko som vždy používala ďalší produkt k nemu.

White Balance Night

Ak ste mali tušenie pri zmienke o nočnom kréme, tak ste predpokladali správne. Tento krém mi žiaľ absolútne nesadol. Aj po jednom použití mi spôsobil agresívnu alergickú reakciu z ktorej som sa dávala dokopy niekoľko týždňov. A práve kvôli nej som chcela úplne prestať s blogom. Na rozdiel od denného krému má gélovú konzistenciu a aj menej príjemnú kyslú vôňu. Jeho účinnosť však už posúdiť nemôžem.

Oplatí sa zakúpiť White Balance rada z Medik 8?

Za mňa určite áno. Používaním séra a denného krému sa moja pleť farebne zjednotila. Prvé výsledky boli viditeľné už po dvoch týždňoch a čím dlhšie ich používam, tým lepší efekt vidím. Cena je adekvátna ku kvalite produktov. Páči sa mi hlavne ich balenie. Či už sú to menšie balenia sér, alebo pumpičky pri krémoch. Mrzí ma akurát ten nočný krém, ale nechcem, aby ste ho kvôli mne považovali za zlý produkt. Ja mám extrémne citlivú pleť a bez liekov od dermatologičky nemôžem dlho fungovať. Krém len obsahoval niečo o čom doteraz neviem, že mi škodí. Značku Medik 8 však môžem s pokojným svedomím odporučiť. Ak neveríte vysokým cenovkám v parfumériach a zároveň nechcete používať produkty z drogérie ani lekárne Medik 8 bude skvelá voľba pre vašu pleť.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.